dissabte, 23 de març del 2013

El Papa Francesc; el tsunami continua

L'últim apunt que vaig escriure ja comentava que el papa Francesc ha posat potes enlaire tot el Vaticà.  El tsunami continua. Aquí una llista d'exemples.

  • Ha decidit que no calia fer un anell nou pel seu pontificat. Que n'utilitsaria un inicialment dissenyat per l'Arquebisbe Pasquale Macchi, secretari privat de Pau VI. Per veure l'anell cliqueu aquí.
  • La missa del primer diumenge després de l'elecció la va fer en una parròquia local, la parròquia de Santa Ana, i va acabar saludant a tots els parroquians al sortir de la missa. Si us hi fixeu els de seguretat estan una mica nerviosos de tanta proximitat al poble. I els parroquians tampoc s'acaben de creure això de tenir el papa al davant i cada un el saluda a la seva manera, ja sigui amb un petó a la mà o una abraçada. 


  • Durant la missa de presa (formal) de possessió del càrrec, para el papamòbil per beneir un paralític. 

  • El papa encara viu al hotel Sta Marta i prega cada dia a la capella de l'hotel, on els altres clients també poden estar pregant. 
  • El papa ha fet una missa amb els jardiners i els encarregats de la neteja. Eren uns trenta i es veu que alguns quants sel's veien les llàgrimes durant la missa. 
  • Ha anunciat que la missa del dijous sant. Que és la primera missa del tridu pasqual, on es celebra l'amor fratern, no la celebrarà a la Catedral del Laterà (la catedral del bisbe de Roma) sinó a la presó de joves de Roma, on rentarà els peus de dotze dels joves. Això, que és un canvi radical de l'estil de Benet XVI que rentava els peus a dotze capellans a la catedral, no és però res nou pel papa, que com a bisbe de Buenos Aires cada any escollia un lloc diferent per fer la missa de dijous sant, incloent un hospital on va rentar i besar els peus de dotze pacients amb VIH.  




Caldrà seguir amb atenció aquest papa i el tsunami que està generant. Un altre dia potser hauria de parlar del que diu i no només del que fa. Fins aviat, i bona Setmana Santa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada