dissabte, 13 d’abril del 2013

Estimar en altres paraules: posar-se al servei

Mentre sopaven, Jesús, sabent que el Pare li ho havia posat tot a les mans, i que havia vingut de Déu i a Déu tornava, s'aixecà de taula, es tragué el mantell i se cenyí una tovallola; després va tirar aigua en un gibrell i començà a rentar els peus dels deixebles i a eixugar-los amb la tovallola que duia cenyida.

Després de rentar-los els peus, es va posar el mantell i s'assegué a taula altra vegada. Llavors els digué:

--¿Enteneu això que us he fet? Vosaltres em dieu "Mestre" i "Senyor", i feu bé de dir-ho, perquè ho sóc. Si, doncs, jo, que sóc el Mestre i el Senyor, us he rentat els peus, també vosaltres us els heu de rentar els uns als altres. Us he donat exemple perquè, tal com jo us ho he fet, ho feu també vosaltres. Us ho ben asseguro: el criat no és més important que el seu amo, ni l'enviat més important que el qui l'envia. Ara que heu entès tot això, feliços de vosaltres si ho poseu en pràctica! (Jn ~13:2-5,13-17)

Estimar es una paraula molt bonica, però què vol dir a la pràctica? En el capítol 13 de l'evangeli de Joan, Jesús ens posa un exemple, i és un exemple explicit. Ens ho diu clarament: Us he donat exemple perquè, tal com jo us ho he fet, ho feu també vosaltres. I el que ha fet Jesus és rentar els peus als seus deixebles. Com diu el papa Francesc al video, el rentar els peus és un simbol un signe que diu: estic al vostre servei. El que significa rentar els peus és que ens hem d'ajudar, l'un a l'altre, l'altre a l'un. Com diu Jesus, feliços de vosaltres si ho poseu en pràctica! 





----
Si voleu llegir més sobre la meva experiència de rentar els peus podeu llegir  l'apunt Històries de Setmana Santa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada