dilluns, 13 d’abril del 2009

Històries de Setmana Santa

DIJOUS: DEIXEU QUE US RENTI ELS PEUS

Jesús era així. Sorprenia a la gent i anava al gra de les coses. Justament abans de l´últim sopar es posa a rentar els peus dels seus amics. Quina sorpresa no? Us deixarieu rentar els peus vosaltres? A vegades es fa difícil. No volem posar-nos al lloc dels febles i que ens cuidin. Ens costa ser estimats sense mèrit. O ens costa permetre que els altres es rebaixin i perdin el temps en nosaltres. Però us heu de decidir ràpid. Si veniu el dijous sant a la meva parròquia a tothom se li ofereix rentar-li els peus. Si tens el cor obert i la gràcia d'acceptar-ho algú que no coneixes s'ajupirà, et tirarà aigua, et rentarà els peus, i te's eixugarà amb una tovallola. Haureu descobert Jesús aquí i ara. No he vingut a ser servit, diu Jesús, sinó a servir. I després, tal com jo us he estimat, estimeu-vos també vosaltres. Umm, interessant. Ens posarem a rentar els peus també nosaltres? Us hi posaríeu? A vegades es fa difícil. Ens costa abaixar-nos el rang d'importància, fer servei des de l'humilitat, estimar sense esperar res a canvi. Això és el que se'ns proposa, i us heu de decidir ràpid. Si veniu a la meva parròquia a tothom se li oferirà l'oportunitat de rentar els peus d'algú altre. Si teniu el cor obert i la gràcia per acceptar-ho podreu fer present el Christ en mig del món.

Quina gran parròquia, la meva! I el sopar continua. Seguim fixant-nos en com era Jesús. Com sorprenia la gent i anava al gra de les coses. I més ara, després de rentar els peus, quan sap que ha de morir, fa un sopar resum amb l'essencial del seu enseyament: jo sóc el pa que es parteix perquè tothom en mengi i tingui vida nova. Des de llavors els qui en mengem ho fem amb l'esperança de convertir-nos també nosaltres en pa per als altres. Que se'ns mengin! De la nostra carn i sang en sortirà esperança, perdó, solidaritat amb els pobres, pau a la terra, joia, acció transformadora, vida.


DIVENDRES: EL MÓN HA REBUTJAT EL QUI ERA LA LLUM

Torno a la parròquia. El cantors del cor i els instrumentalistes estan tant explèndids com ahir. Només per la música la liturgia ja val la pena. Ahir van posar vida a l'últim sopar i avui segueixen a Jesús en el camí de la creu i ploren pel món. Ens aixequem i ens agenollem. Ens aixequem i ens agenollem. Ens aixequem i ens agenollem. En una súplica contínua: pau al món, saviesa pels governants, ajuda i esperança pels malalts de sida, companyia per les persones soles, unió entre els cristians, solidaritat amb els qui pateixen..., tot és una gran pregària acompanyada amb la música cristal.lina del cor.

Estic content. He trobat les sandàlies que em vaig deixar ahir a sota el banc. Resulta que me les havia posat perquè sabia lo de rentar els peus però oblidat després de missa. A més, avui tota la liturgia la ha presidida una dona, cap capellà ha pujat a l'escenari. Quin divendres!


DISSABTE: HA ESCLATAT LA LLUM

Avui el món s'ha tornat a crear de nou. El cel i les aigues, els peixos i les plantes, els animals i tot el que pobla l'univers. EL nostre cor ha estat renovat per aquell que ara viu i regna per sempre. És el dia de la llum. I cada any no puc evitar unes llàgrimes d'emoció quan veig els bateigs d'adults a la parròquia. Tot de germans i germanes que s'incormporen a la nostra comunitat després d'un any de preparació. Els aplaudiments costa que s'acabin.

Jesús ja no és a la tomba. Es hora de tornar a casa. El trobarem ressucitat, anant davant de nosaltres a Galiliea, que és a la vida quotidiana. Feliços vosaltres si el sabeu trobar en les persones que us són properes i en els pobres.

DIUMENGE : FILL ADOPTIU

Com l'any passat la famíla Fernando m'ha convidat pel dinar de pasqua. És maco tenir un lloc on poder anar i compartir la festa. He tornat a casa amb una carmanyola de menjar, una cistella de caramels i tres ous decorats de pasqua.

Amb un gat i un gos el conte ja s'ha fos. BONA PASQUA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada