dimarts, 19 d’octubre del 2010

El preu d'estimar: cinema per a nens

L'altre dia us vaig parlar de la pel·licula "Com entrenar un drac" i de com aquesta acabava amb un final feliç, com a l'Apocalipsi. Avui us vull comentar un altre aspecte molt significateiu de la història i que té a veure amb com acaba la batalla final. 

Pels que no heu vist la pel·licula heu de saber que hi ha una batalla final on dracs i vikings, representats especialment pel protagonista  Hiccup i el seu amic volador, lluiten contra un monstre gegant. La batalla és èpica i a l'apoteòsi final, quan el monstre és destruït, el jove Hiccup cau avall centenars de metres i és salvat pel seu amic a l'últim segon. Fins aquí tot sembla la típica pel.lícula on el protagonista salva la humanitat a l'últim moment i tant tranquil. En realitat veiem però que no és exactament així.
A l'última escena, quan l'Hiccup es desperta després d'un temps d'inconsiència i descobreix la societat reconciliada de la que parlava l'altre dia; en aquesta escena, nosaltres descobrim que el noi ha perdut el peu i un tros de cama.  La pel.lícula acaba amb doncs amb un final 'feliç' però amb un noi mutilat. És aquí on jo aplaudeixo el guió. Fins i tot en una pel·licula de nens es bo de recordar-nos que estimar té un preu.

I tu, t'arriques?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada