dimecres, 13 d’octubre del 2010

10 consells per a la pregària

Avui us tradueixo deu consells o comentaris sobre la pregària que he trobat al blog Torn Notebook. No dubteu en enviar-me els vostres!


  1. L'essencial: prega al matí i abans d'anar a dormir, i digues el Pare nostre tants cops com puguis durant el dia.
  2. Utilitza el salteri (els salms) quan preguis, ha estat una part integral de la pregària cristiana des dels primers temps.
  3. Tingues un conjunt de pregàries i salms memoritzats. Així pots utilitzar-los per pregar quan viatgis or  quan no tinguis llibres a mà.
  4. Prega les pregàries que han aguantat el pas del temps, que cristians de generacions passades varen pregar. Utilitza els Oficis Divins (Liturgia de les hores), per exemple.
  5. La pregària et canvia.
  6. Utilitza icones, espelmes i encens. Utilitza prostracions, reverencies, fés el senyal de la creu. Fés que el teu cos s'involucri.
  7. Prega els salms en veu alta, fa tremolar els dimonis.
  8. Prega com puguis, no com no puguis.
  9. No hauria de ser una llista de coses per a fer. Si simplement vols seure en silenci, encendre una espelma,  veure't el cafè, i simplement estar amb Deu, fés-ho. ( Encara, que penso que massa cops fent això pot portar a ser un mandrós en el terreny espiritual). 
  10. No pots pregar a tothora si no pregues a temps concrets. (Fr Jean Corbon, via el Catecisme de l'Església Catòlica § 2697


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada