divendres, 25 de gener del 2013

Estimar en altres paraules: donar menjar als que tenen gana i beure als que tenen set

Jesús els explicà el següent. Quan el Fill de l'home vingui ple de glòria, acompanyat de tots els àngels, s'asseurà com a rei en el seu tron gloriós. Tots els pobles s'asseuràn davant seu, i ell destriarà els uns del altres. El rei dirà als justos:- Veniu a mi, beneïts, perquè tenia gana i em vau donar de menjar, tenia set, i em vau donar de beure. Rebeu l'herència que Déu us tenia preparada des de la creació del món.
Els justos respondràn sorpresos:- Senyor, ¿quan et vam veure afamat, i et donàrem menjar; o que tenies set, i et donàrem beure?Llavors ell els dirà:
- Us ho asseguro: tot allò que fèieu a un d'aquests germans meus més petits, m'ho fèieu a mi. (basat en (Mt 25,31-46) 

Estimar es una paraula molt bonica, però què vol dir a la pràctica? En aquest apunt us poso un exemple: donar menjar i veure als que tenen fam i set. 

Ocupar-se dels conciutadans que pateixen gana i set és una mostra de que ens importen. Aquí no hi ha distinció de persones. Sigui qui sigui, qui passa gana i set és un dels germans petits de Jesús, i el que fem a aquests, ho fem també a ell. Poques excuses  valen per no donar-los menjar i beure. No val això de "oh, però jo no sé qui són, no els conec". Per estimar no ens fan falta aquestes categories.  
Després el rei dirà als injustos:- Aparteu-vos de mi, maleïts, perquè tenia gana i no em vau donar de menjar, tenia set, i no em vau donar de beure. Aneu al foc etern.
Els injustos se respondràn sorpresos:- Senyor, ¿quan et vam veure afamat, i no et donàrem menjar; o que tenies set, i no et donàrem beure?Llavors ell els dirà:
- Us ho asseguro: tot allò que negàveu a un d'aquests germans meus més petits, m'ho negàveu a mi.(basat en (Mt 25,31-46) 
M'adono que estimar vol dir que cal que m'ocupi dels que tenen gana i set? Com puc canviar el meu cor per fer-ho possible? Segur que si algún cop he patit gana o he patit set, he descobert que va en contra del que és bo pels homes i dones. Déu està de part nostra, i jo?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada