diumenge, 26 de febrer del 2012

I tu ja t'entrenes?.... si el gra de blat no mor, no dóna fruit.


"Us ho ben asseguro: si el gra de blat, quan cau a la terra, no mor, queda ell tot sol, però si mor, dóna molt de fruit." (Jn 12,24) 
Estimar és morir.  ( Potser no us ho havíen dit així de clar, però ara ja sou grandets, suposo.) Estimar és morir a un mateix, morir a viure de manera autocentrada. Deixar de viure per a mi, i passar a viure per els altres. Enlloc d'anar al cine a veure l'última pel.lícula, anar a animar el nebot en el seu partit de futbol, o anar a visitar l'avi una estona. Enlloc de llegir la novel.la d'aventures, banyar el bebè, o fer companyia a la mare malalta. Enlloc de xerrar amb la nòvia, escoltar els problemes familiars del pesat de la feina. Enlloc d'anar de vacances a París, fer de cuiner voluntari en uns campaments infantils. Etcètera. 


Ens diu Jesús que qui vulgui conservar la seva vida la perdrà, però qui la perdi per causa d'estimar els altres, la trobarà. (Mt 10,39; 16,25; Mc 8,35; Lc 9,24; 17:33) La vida autèntica, que és font de joia i de lloança, la trobem com un regal després de perdre la nostra vida autocentrada, després de morir a nosaltres mateixos. Això a vegades es fàcil, perquè ens vé de gust anar a veure jugar el nebot, o visitar l'amic que estar malalt. Altres vegades però no ens vé de gust donar la vida, no hem après encara a desitjar-ho, i com a consequència estimar sen's fa difícil.  
  
Per estimar quan no ens vé de gust ens cal disciplina. Si la nostra voluntat és feble, qualsevol excusa ens servirà per tal de triar el camí fàcil, per tal de fer el que ens vigui de gust. Ens cal entrenar-nos.
Com t'entrenes tu? Quina disciplina fas per aprèndre a morir a tu mateix, enlloc de seguir els teus capricis? 


Si no en fas cap d'entrenament, jo tinc dues propostes. Segueix les regles d'abstinència i dejuni de l'Església: per exemple, no menjar carn els divendres. Què et sembla aquesta idea? Tens alguna idea millor, que duri tot l'any? Alguna cosa que en realitat estiguis fent (o no)? Si és així, m'encantaria que la comentéssis al blog. 


La segons proposta també és tradicional. Durant la quaresma podries estar-te d'alguna cosa a la que normalment estiguis enganxat? Alguns exemples que he trobat a internet incluen: xocolata, alcohol, fumar, facebook, MP3....  Si ho feu, aqui teniu un lloc per compartir-ho. :-) 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada