dimecres, 2 de desembre del 2009

Avortament: els dubtes de la Germana Teresa Forcades.

Després de llegir diversos blogs m'he adonat que molta gent critica la Germana Teresa Forcades sense haber-se llegit bé el que diu. I no estic parlant de la grip A, tema pel qual ja és prou famosa, sinó del tema de l'avortament, sobre un comentari dos pàgines que va publicar a Foc Nou per aclarir el que havia dit al programa Singulars. En una d'aquestes crítiques barates fins i tot he llegit que comparava un nen amb un roñó!

Pel que jo entenc, na Teresa Forcades es planteja fins a quin punt podem forçar a que una persona cedeixi el seu cos per salvar-ne una altra. Deixeu-me replantejar en dues qüestions el que jo entenc és el seu dubte.

a) s'hauria de forçar per llei a algú a cedir el seu roñó per tal de salvar una vida? posem per exemple forçar un pare a donar el seu roñó per salvar la vida del seu fill malalt?

b) s'hauria de forçar per llei a la mare a cedir la seva matriu per salvar una vida?, posem la vida de la seva filla encara per néixer? 

Per a mi les dues qüestions són importants i difícils. No són exàctament la mateixa i les dues volen matisos. De totes meneres és curiós i interessant que algunes persones respònguin que sí a una i que no a l'altra. Jo encara no tinc respostes totalment clares. El que sí que és clar és que Déu sempre aposta per la vida. En els dos casos salvar el fill o la filla és el moralment correcte, dic jo. La pregunta és si s'ha d'imposar per la força.

Si quan reflexioneu sobre el tema teniu comentaris us agraïria que els féssiu al blog. Naturalment també me'ls podeu enviar personalment al mail si voleu. 


4 comentaris:

  1. Ja li he fet la meva resposta en el meu blog, li he enviat i m'ha contestat que s'han interpretat malament les seves paraules. Doncs que escrigui més clarament, ja que te dues carreres universitaries. http://silverigarrell.blogspot.com/2009/11/teresa-forcades-el-gran-embolic.html

    ResponElimina
  2. "El que sí que és clar és que Déu sempre aposta per la vida. En els dos casos salvar el fill o la filla és el moralment correcte, dic jo."
    Vosté ho té clar, Marc. La germana Teresa no. Perquè la germana Teresa pot tenir uns coneixements médics i de ideologia feminista correctes, però defensa una teologia malalta. Pel que toca a les dues qüestions que vosté planteja no és que no siguin les mateixes, sinó que no són en absolut equiparables.

    ResponElimina
  3. Crec que la germana Teresa Forcades te el valor de dir el que pensa, fet que la fa molt valenta i decidida.
    Crec també que la germana Teresa amb les seves opinions ens sacsega i fa que tots podem opinar, fet essencial en una democracia...
    També crec que neecessitem moltes Tereses Forcades a Catalunya !!!

    ResponElimina
  4. A mi em sembla que la germana Teresa fa argumentacions teològiques i filosòfiques correctes. Una altra cosa és que s'hagi d'estar d'acord amb ella. A mi llegir-la m'ha servit per aprendre coses i aprofundir en varis temes. Per exemple, per a m'han estat enriquidors alguns dels seus treballs de llicenciatura penjats a la pàgina de les Benetes de Monteserrat.

    ResponElimina